8 Ocak 2016

, ,

Tehlikeli İçgüdü (Never Too Far) - Abbi Glines | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Tehlikeli İçgüdü

Orijinal Adı: Never Too Far
Yazar: Abbi Glines
Sayfa Sayısı: 272
Goodreads Puanı: 4.23/5
Benim Puanım: 3,5/5
Arka Sayfa;

Blair’in Tüm Dünyasını Yıkacak Bir Sır…
Bildiği Her Şeyin Yalan Olduğunu Kanıtlayan Bir Gerçek…


Rush Finlay her zaman tutkulu, küstah ve fevri davranışlar sergilese de Blaire onu değiştirebileceğine inanmanın aptallık olduğunu yeni fark etmiştir.Rush’ın ondan sakladığı bir sır ortaya çıkıp dünyasını mahvedince elinden gelen tek şeyi yapıp kaçar. Ama her şeyi geride bırakmak göründüğü kadar kolay değildir: Blaire onu affedemediği gibi unutmayı da beceremez…


Genç kadın evine dönerek yeniden hayata tutunmaya çalışır ancak yoluna devam etmeye çabalarken hiç beklemediği bir haber tüm planlarını yine altüst eder. Rush’ın onu geri kazanma çabaları ile kendini koruma içgüdüsü arasında kalan Blaire doğru yolu seçip seçmediğinden, hatta hayatının en büyük hatasını yapıp yapmadığından bile emin değildir.

Bir daha asla güvenemeyeceğiniz bir insana ümitsizce güvenmeye ihtiyaç duyarsanız ne yaparsınız? Yalan söyler, saklanır, kaçar ve hatalarınızın asla gün yüzüne çıkmaması için dua edersiniz…
I didnt' look back but I knew he was watching me leave. It was the only reason I didn't break out into a run. Sparce... we needed space. And I needed to cry. - Blaire.
İyi akşamlar! Hasta ve halsiz bir Betül olarak karşınızdayım. Grip yakama yapıştı ve tam olarak henüz bulaşmamış olsa da yakamı da bırakmıyor. Haftaya birkaç gün evde yatıp sabah derslerimi ekme isteğim daha ağır basıyor elbette. O yüzden halsiz hallerime dayanabilirim sanırım. Önceki yazımda Ürperti adlı kitabı okuduğumu yazmıştım. Fakat dün akşam yapmam gereken çeviri miktarını geçtikten sonra Ürperti kitabını okumaya dönmek istemedim. Kitap beklentimin üstünde çıkmadı ve beni bir türlü kendine çekemedi. Elli sayfam falan kaldı, belki bugün sabaha doğru bitiririm belki bitirmem. Ben de o yüzden dün akşam bir anda epub olarak indirip Tehlikeli İçgüdü'ye yani Never Too Far'a başladım. Tehlikeli Yakınlaşma kitabının yorumunu blogumda yayınlamamıştım çünkü o zamanlar pek yorum yapmıyordum. Ayrıca kitabı e-kitap olarak okumuştum. İlk kitabı gayet beğenmiştim. Kısa ve güzeldi. Ama sonu beni dehşete düşürmüştü çünkü seri olduğunu bilmiyordum ve birinci kitabın sonu kötü bittiğinde tekrar tekrar son satırları okuyup şaşkınlığımı azaltmaya çalışmıştım. Ama bana sorarsanız birinci kitap, ikinci kitaba göre daha heyecanlıydı.
She’s amazing. No… she’s perfect. Everything about her is fucking perfect...I don’t just love her, she owns me. Completely. I'd do anything for her.  - Rush.
Her neyse, serinin ikinci kitabını İngilizce olarak okudum çünkü henüz Türkçe basımının e-kitabı çıkmadı. Aşırı aşırı kitaplığımda görmek istediğim bir seri olmadığı için kitabı satın da almadım. Zaten yayınlandığını bilmiyordum bile. Geçen gün D&R'da gezerken denk geldim. İkinci kitap yorumuma gelirsek; kitap gayet güzeldi. Bazı durumlarda elimde olmadan After serisinin ikinci kitabı geldi aklıma çünkü orada da oğlan ikinci kitapta çok pişmandı. Tabii ben o pişmanlık sürecinde çekilen acı dolu sayfaları okumaya bayılıyorum. Sorarsanız birinci kitabın sonunda ayrılan çiftimiz elbette ikinci kitapta tekrar birlikte olmaya başlıyorlar. Tabii bir de ikinci kitapta okurları tatlı bir sürpriz bekliyor.

Birinci kitabın sonunda o kadar gerçek bir anda sırtına yüklendiği için Blair'e çok üzülmüştüm. Hatta ikinci kitap da yaşadığı diğer bir şoku ve nasıl açıklayacağını düşünen hali falan yine üzdü beni. Tabii Rush'ın korumacı tavrı da cabası. Bu kitabı da o bakımdan baya beğendim. İkinci kitapta gerçekleşen olaylar sayesinde eminim üçüncü kitabı çok beğeneceğim. Onu da epub olarak çoktan indirdim. Üçüncü kitabı da kitaplığımdan birkaç kitap bitirdikten sonra hemen okuyacağım. Yalnız şu goodreads'i görüyor musunuz? Too Far serisi bana sorarsanız ikili arasındaki yakınlaşmanın detaylıca anlatıldığı, güzel bir aşk romanı ama göründüğü gibi bazen bazı kitaplar o siteden gereksiz yere fazla puan alıyor. Bu yüzden her zaman goodreads puanını önemsememek gerek. Serinin üçüncü kitabı Forever Too Far ile görüşmek üzere!
I reached out and grabbed Blair's hand, unable to take my eyes off the screen. That was our baby. I was gonna have a son. Fuck... I was also gonna cry. - Rush

3 yorum:

  1. Ikinci ve üçüncü kitap duruyorsa bana da gönderebilir misiniz? ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ikisi de Ingilizce epub olarak telefonumda mevcut ama cuma aksamina kadar laptopa girme şansim yok. Siz bana mailden yazin ben size cuma aksami iki kitabi da yollarim :)

      Sil
  2. Tamam teşekkürler :)

    YanıtlaSil