30 Ocak 2016

2016'da Çıkmasını Beklediğim Kitaplar

Muhtemelen Ocak ayına dair son olacak blog yazımla karşınızdayım! Size Sam Smith'in bu şarkısını hediye ederek 2016 yılınca dört gözle çıkmasını beklediğim kitapları kısaca özetlemek istiyorum. Kısaca dediğime bakmayın eminim uzun bir liste olacak.

1. Me After You - Jojo Moyes

Birazcık blogumu takip ediyorsanız Jojo Moyes aşkımı biliyorsunuzdur. Senden Önce Ben  herkes gibi beni de derinden etkileyen bir kitap olmuştu ve sonu herkesi hüzne boğduğu için ikinci kitabın çıkacağını duymak beni yerimden zıplatmıştı. Hem de kitabın mart ayında çıkacak olması sanki Jojo Moyes'in bana doğum günü hediyesi gibi.
2. The Retribution of Mara Dyer - Michelle Hodkin
Bekleye bekleye iskelet olacağız resmen. İlk iki kitabı Kasım ayında art arda okudum ve güya Pegasus 2016'nın başında çıkaracaktı. Hayır, insanı sinir eden asıl konu çevirmenin üçüncü kitabın çevirisini çoktan teslim ettiğini biliyor olmamız. Ama Pegasus hala ısrarla çıkarmıyor. İkinci kitap öyle bir yerde bitti ki deli gibi bekliyorum serinin son kitabının çıkmasını.
3. Morning Star - Pierce Brown
Çok az gözlü olmak istemiyorum ama bu kitabı hemen isteyenlerdenim ben de. İngilizce okumak için çok uğraş vermek gerek ve epub olarak çıktı mı emin de değilim. Duyduklarıma göre muhtemelen Şubat ayı içinde çıkacakmış. Bize de beklemek kalıyor.
4. Fangirl - Rainbow Rowell
Bu kitabı İngilizce olarak alacağımı söylemiştim ama kararımı değiştirdim. Bilmiyorum fark ettiniz mi ama bu kitabın yabancı ciltli basımları harika ve muhtemelen bu kitabı Pegasus yayınları çıkaracak. Pegasus'un ciltli kitaplar konusunda ne kadar harika olduğunu tartışmayalım istersen :D O yüzden sırf İngilizce okumak için aynı kitabı iki kez almak istemiyorum. Daha çok okuyacağım kitap olduğu için Fangirl'i hemen okumam şart değil. Pegasus ciltli olarak bastığında beklediğime hiç pişman olmayarak alacağım :)
5. Forever - Maggie Stiefvater
Henüz Beklenti kitabını bitirmesem ve seriyi öyle aham şaham beğenmesem de üçüncü kitabın çıkmasını beklemekteyim. Beklenti kitabını da şubat ayında çoktan bitirmiş olurum. Baskıları da harika olan The Wolves of Mercy Falls serisini tamamlamak istiyorum.
6. Glass Sword - Victoria Aveyard
Yazarı ayrı tatlı kitapları ayrı harika olan Red Queen serisinin ikinci kitabını çok büyük bir merakla bekliyorum. Kitap yorumumda  ikinci kitabı İngilizce olarak okuyacağımı söylemiştim fakat adam akıllı bir epub bulamadım :( Ayrıca yazar serinin arasına ilk kitapta bahsettiği karakterlerin yaşamlarının anlatıldığı Novella kitapları eklemiş. Onlar da Queen Song, Cruel Crown ve Steel Crown olmakta. Serinin ana kitaplarından sadece iki tanesi çıktı ama takip ettiğim kadarıyla tatlı yazarımız tumblr üzerinden ana serinin dört kitaptan oluşacağını yazmış. İlk kitabın mükemmel sonundan sonra bizi nasıl bir kitap bekliyor meraktayım.
7. Winter - Marissa Meyer
Henüz Bir Ay Günlüğü Kitabı serisine başlayamadım. Seri dört kitaptan oluşuyor ve önceki aylarda üç kitabı da bir arada internetten satın almıştım. Dördüncü kitabı Artemis ne zaman çıkaracak hiçbir fikrim yok. Üçüncü kitap olan Cress'i 2015'in beşinci ayında çıkarmışlar. Winter 824 sayfadan oluşan goodreads'tan 4.54 gibi harika bir puanı kapmış bir kitap. Serinin ilk üç kitabını haftaya bitirmiş olacağım muhtemelen.
8. All The Bright Places - Jennifer Niven
Bu kitabın konusu hakkında en ufak bir fikrim yok. Tüm kitap yorumcularının İngilizce okuduğunu gördüm. Ayrıca Goodreads'te ödül kazanmış. Bir de Pegasus yayınlarının çıkaracağını biliyorum. Kitabı istesem e-pub olarak İngilizce okurdum ya da İngilizce satın alabilirdim ama Fangirl'de bahsettiğim gibi bir kitabı iki kez satın almak istemiyorum ve çoook büyük bir ihtimalle Pegasus bu kitabı da ciltli çıkaracak ve ciltli basımı harika. Bu kitap hakkında bazıları mükemmel bayıldım derken bir yandan diğerleri de buna mı bayıldınız diyor. Muhtemelen bende buna mı bayıldınız diyeceğim ama yine de okuyup görmem gerek. Kitap çıktığı gibi sepetime eklenmiş olacak.
9. The Edge of Forever - J. A. Redmerski
Hiçliğin Kıyısında bayıla bayıla okuduğum bir kitap olmuştu. İkincisi olduğunu öğrenince çook sevinmiştim. İkinci kitabı The Edge of Always muhtemeln yaz aylarında yine Ephesus yayınevi tarafından çıkarılacak. Neden bu kadar uzattıkları da ayrı bir sinir bozucu. İkinci kitabı İngilizce bulmaya çalıştım ama indirdiğim e-kitap dosyası İspanyolca çıkınca bir daha uğraşmadım. Kitap olarak okumak istiyorum :)
10. The Fever Code - James Dashner
Betül sen daha bu seriyi okumadın diyeceksiniz ama ilk iki kitabın filmini izleyen bendeniz Betül'ün bu ayki kitap sepetinde Labirent serisi duruyor. Filmlerini çok severek izlediğim kitabın serisini bir haftada bitirmeye niyetliyim. O yüzden 5. kitabının bir an önce 2016'da çıkmasını bekliyorum.
11. Me and Earl and Dying Girl - Jesse Andrews
Filmini çok severek izlediğim Ben, Earl ve Ölen Kız kitabı İngilizce almayı düşündüğümü söylemiştim. Ama Pegasus birkaç aya piyasaya çıkaracak. O yüzden Türkçe almayı planlıyorum. Bir de İngilizce kitap baskıları filme ait ve ben de kitabın orijinal baskısını satın almak istiyorum. Bakarsınız bir de ciltli basarlarsa çok mutlu olurum.
12. After #2, After #3, After #4 - Anna Todd
Ardı ardına İngilizce okuyup sizler için uzun uzun yorumladığım ve son kitabında ağlamaya doyamadığım bu harika serinin Türkçe basılmasını dört gözle bekliyorum. İlk kitap olan After Karşılaşma kitabını nasıl yerden yere vurup son kitapta ilk kitabın klişe olmasını bile kabul ettiğim ve ben de büyük bir etkisi olan bu serinin diğer kitaplarının 2016 içinde çıkmasını bekliyorum. Ben seriyi bitirmiş bulunmaktayım ama umarım pegasus yayınları sadece ilk kitabı bitiren okuyucular için biraz hızlanır.

13. The Nightingale - Kristin Hannah
Utanarak itiraf ediyorum ki bugüne kadar Kristin Hannah'ın tek bir kitabını okudum. Diğer tüm kitaplarını satın almak niyetindeyim ama bir türlü onlara sıra gelmedi. Son çıkan kitabı da tahmin edildiği gibi çok fazla övgü aldı. O yüzden diğer kitaplarını çıkardığı gibi yine bize pegasus sunacağı için 2016'da bu kitabın çıkmasını da merakla bekliyorum. Goodreads'dan da 4,53 almışşşş :)
14. This Shattered World - Amie Kaufman & Meagan Spooner
Starbound serisinin ikinci kitabı olan Benim Uzak Yıldızım'dan sonra Go yayınlarından ikinci kitap bizleri bekliyor. Kitaplar birbirleriyle alakasız ama ben Benim Uzak Yıldızım'ı o kadar beğenmiştim ki ikinci kitaptan beklentim yüksek. Go yayınları ikinci ve üçüncü kitabı ciltli olarak basmayı düşünüyorlarmış. Umarım öyle bir şey yapıp ilk kitabı paperback olarak alanlara haksızlık etmezler.
15. Carry On - Rainbow Rowell
Yine herkesin İngilizce olarak okuduğu ama ciltli olarak çıkacağı için ve muhtemelen de Pegasus'dan çıkacağına inandığım Carry On'un Türkçe baskısını beklemekteyim. Yaza kadar çıkmazsa da İngilizce olarak satın alma niyetindeyim. Kitaba dair birkaç video izledim ve konusunun biraz Harry Potter'a benzediğini ve normal aşk kitaplarından uzak olduğunu duydum. Okuyan herkes beğenmiş durumda. O yüzden ben de beğeneceğimden şüphe etmiyorum.
16. United - Melissa Landers
Henüz Alienated serisinin sadece ilk kitabını okumuş biri olarak üçüncü kitabını aynı şekilde merakla bekliyorum. Bir de başka bir seri olarak Mellisa Landers'in yazmış olduğu Starflight kitabını da beklemekteyim :)
17. Sweet Temptation - Wendy Higgins
Henüz The Sweet Series'e başlamadım ama yaza kadar seriyi almayı planlıyorum ve Go yayınları sağ olsun 2016 içinde serinin son kitabı Sweet Temptation'u çıkaracaklarını haber verdiler. Bu seri hakkında bazıları kitapları yerden yere vururken bazıları ağlayacak kadar duygu yoğunluğu yaşatan bir seri olduğunu söylüyor. Bu yüzden ben de hangi kısımı destekleyeceğimi merak ediyorum.
18. The Last Star - Ricky Yancey
Yine henüz başlamadığım serilerden biri olan The 5th Wave serisinin son kitabı olan The Last Star'ı 2016 içinde beklemekteyim çünkü yaza kadar serinin ilk kitabını bitirmiş olacağım. Serinin ilk kitabının filmin de yakın da vizyona girecek ve Chloe Moretz'de başrolde. Filmini de baya merak etmiş durumdayım. Chloe Moretz'in oynayacağına da sevindim. Artık ya ilk kitabın filmini önce izleyeceğim ya da kitabını önce okuyacağım :)
19. The Siren - Kiera Cass
Henüz The Selection serisini okumadım ve o seri hakkında çok doluyum. Nedeniyse İngilizce kitapları mükemmel basıldığı halde Dex yayınlarının paperback olarak basması. Ne zaman bir yabancı bloggerin kitaplığında Selection serisini görsem iç çekip duruyorum kendi kendime. Yaza kadar The Selection serisini eğer mümkün olursa İngilizce yoksa Türkçe alma niyetindeyim ve kapağı bile mükemmel olan The Siren kitabının Türkçe olarak da çıkmasını merakla bekliyorum.
20. Before I Go - Colleen Oakley
Sadece ismiyle değil, konusuyla da biraz Senden Önce Ben kitabını anımsatan bu kitap Yabancı yayınlarından çıkacak. CNR fuarına kadar çıkmasını umut ettiğim kitabı çıktığı gibi alma niyetindeyim.
21. Yabancı - Öznur Yıldırım
Sen de mi Brütüs diyenleri duyar gibiyim ahahah Dostlar ben bugüne kadar wattpad'den hiçbir kitap okumadım ve Yabancı'nın da hiçbir bölümünü okumadım. Pegasus yayınlarının çıkaracağını duyunca zaten merak etmeye başladığım kitabı kuzenim de konusunu anlatınca daha büyük bir merakla beklemeye başladım. Konusu biraz klişe gelse de umarım yazarın kalemi iyidir. Geçenlerde wattpad'den kitaba dair bazı replikler okudum ve aslında o kadar tahmin ettiğim kadar harika değildi betimleme. Yine de pegasus çıkardığı gibi alacağım. Yazar kitabı çoktan teslim etmiş durumda ama Pegasus hayranların merakına karşın ısrarla çıkarmıyor. Tahminimce CNR kitap fuarında çıkarıp yazarın da imza atmasına olanak sağlayacak ama CNR kitap fuarına sakın ama sakın Öznur Yıldırım'ın imza gününde gideyim demeyin. Kesinlikle izdiham çıkar :)

Kitaplar konusunda bir başladım mı duramıyorum. Daha okuyacağım bir sürü kitap var. Böylece muhtemelen ya bu yazının ikincisi gelecek ya da kısa kısa editler ekleyerek yazıyı uzatacağım. Sizlerin de yazdığım kitaplar arasında bekledikleriniz varsa yorumlarda buluşalım. Görüşmek üzere :)

15 yorum:

  1. Ayyy betüllll!!! hepsinden bi haber ben yaa :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha deme öyle ya. Valla ben de geçen ramazandan öncesine kadar hiç birini bilmiyordum. Şimdi manzara ortada :))

      Sil
  2. Ne çok çıkacak kitap varmış bende bihaberim .Yalnız niye öyle bir resim koydun. Canım çekti :( hahah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap kahve kitaplarina bakarken önüme düştü. Ben de bu gece sutlu bi kahve icmeden uyumamaya niyetliyim :))

      Sil
  3. Kitapların hepsi güzel gözüküyor.
    İnşallah yakın zamanda çıkarlar.
    Bu hıza yetişemiyorum gerçi.
    Senden önce benin ikinci kitabı nasıl olur delice merak ediyorum hayal bile edemiyorum:)
    Hiçliğin kıyısındanın birinci kitap çok güzeldi.
    İkinci nasıl olur bilemem:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen oyle. Hele de senden once ben kitabi sonunda okurlari cok öksüz birakmisti. O yuzden ikinci kitapta yine aglamamayi umuyorum. Hicligin kiyisinda ikinci kitapta yine zorlu bir surecten geciyorlar ama bu sefer kizin sorunlari ele aliniyor sanirim :)

      Sil
  4. This Shattered World,The Retribution of Mara Dyer,The Fever Code,Winter ve Glass Sword için ölüyorum resmeen!! Bir an önce çıkmalarını umuyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neredeyse hepsi de en cok bekletmeyi seven pegasus yayinlarina ait. Bakalim cikaricak insallah :D

      Sil
  5. Bir Kitabı beklemek, onun için sabretmek ve sonunda eline geçtiğinde sindire sindire keyfini cıkara cıkara okuyabilmek.... Ins listenizdeki tüm Kitapları okumak nasip olur size. Keyifli okumalar şimdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim. Insallah okuyabilecegim ciktiklari gibi :)

      Sil
  6. Betül The Nightingale bekleyen bir ben değilmişim demek ki :) bazılarından hiç haberim yoktu senin sayende şimdi gördüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kristin Hannah'in tek bir kitabini okudum ve o bile gonlumu fethetti. O yuzden ben de son kitabini merakla bekliyorum :)

      Sil
    2. internetten baktım yorumlara herkes bayılmış övgü dolu sözleri görünce hadi artık gelsin diyorum bende :))

      Sil
  7. Me and Earl and Dying Girl filmine başlamıştım. Sonra nedense filmi kapattım. Bir tekrar bakıyım o zaman.

    Fangirl bende merak ediyorum ya biran önce çıksa da okusak :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Me and Earl and Dying Girl'i izle kesin. Benim çok hoşuma gitmişti. Fangirl'i millet İngilizce ezberledi ben hala ikinci kez almamak için Türkçesini bekliyorum. Artık yaza çıkar herhalde :D

      Sil