5 Şubat 2014

Bir Kahve Sevdasıdır


Bir kahve sevdasıdır gidiyorum ^-^
Nedeni ise en başta bir ara merak sardığım Starbucks kahveleriyle başlayan bir sevdaydı. Aslında küçüklükten beri sütlü kahvenin tadı başkadır bende. Hatta bayramlarda çocuklara yapılan sütlü türk kahvelerini çok sevip az dibini içip suratımı ekşitmemişimdir. 
İlk defa latte içtiğimde tadı damağımda kalmıştı. İlk lattemi sanırım Starbucks da içmiştim. Starbucks da kötü olan hiçbir şey yok fakat insanın her kahve canı çektiğinde gidip içebileceği bir yer değil.
Kahve köpürtmek hatta kahve köpüğünü süsleme resmen bir sanat haline geldi. En beğendiğim iki resmi paylaşacağım.
Bu da Totoro animesinden ne kadar da güzel olmuş 

Kahve köpürtmeye karşı baya bir merakım oldu. Sadece latte değil ilk olarak cappuccino ile başladım. İlk olarak cappucino nasıl makinasız köpürtülür diye araştırma yaptım. Bir kaç aramadan sonra nescafe ile köpürtme yapımını buldum. İşte ilk deneyimim de böyle oldu;

Bu kahve arkadaşlarım tarafından çok beğenildi, tadı da güzel oldu tek sorun nescafeyi köpürtmek için gereken suyun soğuk olmasıydı. Sıcak olmadığı için, içerken büyük bir yudum alıp alltaki sıcak sütün ağza gelmesini sağlamak gerekiyordu. 

Daha sonra nasıl sütü köpürtürüm diye baya araştırma yaptım. Sadece sütü köpürtmeye latte deniliyor, bu nedenle lattenin de makinasız köpürtülmesi imkansız gibi bir şey. Çok abartmasam da sütün köpürtülmesini üç dört ay kadar aradım. Sonunda bir yöntem buldum. Yeşil çay ve benzeri çayları süzdürmek için kullanılan cam bir şey kullanıyorduk. Onu kullanarak sütü köpürtebildim.

Daha sonra hem nescafe köpürtüp, hem süt köpürtüp, türk kahvesi kattım o da çok güzel oldu.

Ayrıca bir keresinde espresso denemiştim, Kendisi kafelerde böyle servis ediliyor;

Acı kahve seviyorsanız ve kahvede şeker kullanmıyorsanız tavsiye ederim. Fakat diğer türlüsünü asla tavsiye etmem. Hiç haz etmedim kendisini. 

Aynı şekilde küçük boy fincanda servis edilen macchiato ise daha tatlı, köpüklü ve güzel bir kahvedir. Tavsiye ederim;

Umarım bir gün buzlu kahveyi de öğrenirim ve buralara yazabilirim ^-^

Betül Tosun

8 yorum:

  1. Kahve yaa, her öğün hayır demeyeceğim şey, özellikle americano strabucks sade favorimdir, 3. Nesil kahveciler de de denediklerim olmuştur ama americano başkadır. Sütlü oldu mu içemezdim kahveyi, midem bulanırdı. İllaki sade olacak şekersiz olacak… Hala latte, macchiato, cappucino gibi şeyleri içemem. Eşim sayesinde Türk kahvesini sütlü denedim ve sevdim de :) Türk kahvesine de pek alışmış değilim, -annem Almanya’da yaşadığından - sabah akşam evde filtre kahve olurdu, alışmışız, çay kahve birbirini takip eder bizde. Ve bu yüzdendir ki Fe dipte :)
    Köpüklerle yapılan sanat eserleri şahane yaa, iştah kabartıyor, görsel şölen resmen ;)
    Uykum açılsın istiyorsam, genelde de gece insanı olan, geç yatan bir tip olduğum için ekspresso beni bir sallar yani, kendime gelirim :)
    ‘ice coffee meşhur içeceğimizdir, lütfen deneyin ‘demişlerdi , yazın gittiğimiz bir otelde tabi ki sütlü ama çok beğenmiştim, tekle kalmadı favori içeceğim oldu, hatta anlamsız bakmıştım ‘one beer’ diyenlere, leziz bir kahve dururken :)
    Sanırım yaş ilerledikçe zevkler değişiyor… Zaman zaman midemi bulandırsa da içmek istiyorum, sütlü şeyleri :)
    Çok uzattım yaa, konu kahve olunca…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Americano daha önce hiç denemedim. Acı şeylerden nefret ettiğim için şekersiz şeylere alışmak zor oluyor benim için. Sütlü türk kahvesini de çok severim. Aksine ben de sütlü kahvelere bayılırım ama bir gün Americano deneyeceğim tabii önce şekerle deneyeceğim. Belki yaşım ilerledikçe ağız tadım değiştiğinden bir gün filtre kahve bile sevebilirim. Kahve sever olarak yorumun için teşekkürler :))

      Sil
    2. Bende üniye kadar basıyordum şekeri ama meğer tat şekersizken ortaya çıkıyormuş :)
      Zamanla değişecektir inan ;)
      Rica ederim, kayıtsız kalamadım :)

      Sil
    3. İnşallah ben de bir gün o tadı alabileceğim. Çaya attığım şeker sayısını azalttım ama dört ay olmasına rağmen hala biraz daha atsam ağzıma daha güzel geliyor. Bir gün alışacağım inşallahh :)

      Sil
    4. Azaltma işine girişmedim direk kestim :)
      Hatta içmekte zorlandım, azaldı bile bardak sayısı ama 1 hafta sonra hooop başa sar daha keyifli oldu, şeker mi ıııyy, ben ki 1 çaybardağına 4-5 küp şeker atıyordum düşün kupayı :)

      Sil
    5. Hadi ya. O zaman bir iki hafta daha sadece şekere batırıp öyle çayıma koyayım. İyi oldu bana yazman. Daha da şevfklendim bırakmak konusunda :)

      Sil
  2. We Provide Best Packers And Movers Mumbai List for Get Free Best Quotes, Compare Charges, Save Money And Time,
    Household Shifting Services.
    Packers and Movers Mumbai

    YanıtlaSil
  3. Excellent Post...I must thank you for this informative news....
    Packers And Movers Chennai

    YanıtlaSil