6 Mart 2014

Fındıklı Kurabiye


  İlk defa bir tarifimi burada paylaşıyorum. Vatana millete hayırlı olsun. Bu kurabiye ağızda dağılan insanın yedikçe yiyesi gelen tiplerden. Hele de kahve, süt ve özellikle çay gibi içeceklerin yanında on numara beş yıldız. Tarifine gelirsek küçük olduğu gibi çok bir şey istemeyen mütevazi bir kurabiye;

Malzemeler;
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket pudra şekeri
1 paket vanilya
1 su bardağı fındık
Aldığı kadar un
Üzeri için bir paket tarçın

Yapılışı;
Malzemeleri una kadar ekliyoruz. Ayrıca fındıkları minnacık hale gelecek kadar blendera vuruyoruz. Yoğurmaya başlıyoruz. Hepsi toparlanınca unu eklemeye başlıyoruz. Kurabiye hamuru sertleşinceye kadar yoğuruyoruz, oluncaya kadar aldığı kadar unu ekliyoruz. Kurabiye hamuru kıvamına geline minik minik parçalara ayırıp yuvarlak bir şekil veriyoruz. Bu şekil üzere tepsiye diziyoruz;

200 derece fırına veriyoruz. 15-20 dakika sonra alıyoruz. Fırından çıkartınca soğumadan üzerlerine tarçını serpiyoruz.

Bir daha ki tarifle görüşmek üzere sevgiler annyeong 

Betül Tosun

3 yorum:

  1. Fındık yerine ceviz kullansak olur mu? Bir de etrafımda pek tarçın seven yok onun için başka bir önerin var mı?

    YanıtlaSil
  2. Denemedim ama cevizde güzel olur. Fındıklı daha çok ağızda dağılıyor. Canım kurabiye tarifi aklımda yok ama istersen suffle tarifi verebilirim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben pek sevmiyorum sufle tarzı şeyler olmazsa ver tarifi arkadaşımla kuzenime yapayım :DD

      Sil