1 Şubat 2017

, ,

The Sun İs Also A Star - Nicola Yoon | Kitap Yorumu

Kitap Adı: The Sun İs Also A Star
Dili: İngilizce
Yazar: Nicola Yoon
Sayfa Sayısı: 348
Goodreads Puanı: 4.2/5
Benim Puanım: 4/5
Arka Sayfa;
Natasha: I’m a girl who believes in science and facts. Not fate. Not destiny. Or dreams that will never come true. I’m definitely not the kind of girl who meets a cute boy on a crowded New York City street and falls in love with him. Not when my family is twelve hours away from being deported to Jamaica. Falling in love with him won’t be my story.
Daniel: I’ve always been the good son, the good student, living up to my parents’ high expectations. Never the poet. Or the dreamer. But when I see her, I forget about all that. Something about Natasha makes me think that fate has something much more extraordinary in store—for both of us.
The Universe: Every moment in our lives has brought us to this single moment. A million futures lie before us. Which one will come true?

Yazarın Her Şey kitabını o kadar çok beğenmiştim ki hala aklıma geldiğinde tatlı bir tebessüm suratıma yayılıyor. Bu kitabının konusunu da okuyunca diğer kitabı kadar sevimli ve harika bir havada olacağını seziyordum. Öncelikle kitaba Natasha'nın Amerika'dan ülke dışı edilip Jamaica'ya döneceğini okumakla başlıyoruz. Bunun Natasha'yı nasıl üzdüğünü okurken arkasına dayanan nedenleri de daha sonrasında öğreniyoruz. Diğer yandan Kore asıllı baya çalışkan bir öğrenci olan Daniel var. Yani anlayacağınız iki karakterimiz de yabancı uyruklu. Daniel ile Natasha'nın tanışma hikayesi de tamamen tesadüfler üzerine. Ayrıca kitapta Natasha'nın tanıştığı karakterin hayatı hakkında pat diye kısa bi bölümle karşılaşabiliriz. Aslında bu farklı karakterlerin de görüş açısının anlatılması ayrı hoş olmuş çünkü bu sayede kitabın sonu çok anlamlı bitiyor. Daha sonra Natasha ve Daniel'in imkansızlığın ucunda olan bir günlük aşkını okuyoruz çünkü Natasha, Daniel'le geçirdiği günün ardından ülke dışı edilecek. Kitabın sonlarına doğru beklediğimin kesinlikle bu olmadığı ve yeterince de beğenimi kazanmadığı kanısına kuvvelitlice varmıştım. Fakat sonlarına doğru her şey keskin bir şekilde rayından çıktı. Yani her tatlı hikayenin ısrarla mükemmel bitmemesine çok güzel parmak basan bi romana büründü. Ayrıca sonu da ayrı harikaydı. O yüzden bir anda kitabın gözümdeki değeri de ziyadesiyle arttı. Dili de oldukça akıcıydı ve pek sözlük kullanmadım. Sadece olayların arka planını anlamak için biraz fazla pür dikkatle okunması gerekiyor. Gözümde mükemmel bir aşk romanı olmasa da gerçekten çok güzeldi. Okumanızı öneririm.

1 yorum:

  1. İbookpile sitesinden indirip ebookreader uygulamasıyla tablet veya telefondan okuyorum

    YanıtlaSil